fbpx
   

Житомирянин Олег Земнухов виготовляє солодощі із коноплі

Cуспільство | 09:35, 9.12.2020
 Поділитися

Поділитися в

45-річний житомирянин Олег Земнухов виготовляє солодощі із коноплі – два роки поспіль чоловік робить конопляну халву. Окрім того, житомирянин додає зелень коноплі у салати та варить конопляний сир.

Олег Земнухов розповів Суспільному, що робить халву з конопляного меду та лущеного конопляного насіння, а почав її робити, бо упродовж 30 років він не їсть м’яса тваринного походження, а халва від інших виробників його не влаштовувала:

“Вони мене не влаштовували, тому що не передавали смак і користь цього продукту. Тому я вирішив робити халву самостійно. Щоб зробити конопляну халву нам потрібне конопляне насіння. Насіння лущене – без оболонки. Грам 300 цього насіння ми насипаємо у кавомолку, перемелюємо, і додаємо до цієї суміші конопляний мед. Меду беру приблизно півтори столові ложки. Все перетираємо. Зверніть увагу, що я ці інгредієнти не нагріваю, щоб страва не втратила свої лікувальні властивості”.

Олег Земнухов радить їсти конопляну халву людям, які страждають на виразку шлунку:

“Конопляна олія при виразках має лікувальні властивості. До речі, ще раджу вживати тим, кому треба підтримати свій імунітет після хвороби, поповнити організм амінокислотами, щоб організм відновився”.

Першим дегустатором страв Олега є його мама Ядвіга Земнухова:

“Конопляна халва дуже смачна. Олег її робить вже два роки, але ми усе своє життя вживаємо страви з коноплі, їмо конопляні зернятка. Ще пророщуємо і пшеницю, і жито. Там же багато вітамінів усяких і енергії. Наші пращури, бабусі, прабабусі коноплю також вживали. Вона ж лікувальна. Малим дітям робили з коноплі молочко. У піст, особливо, годували малечу конопляним молоком. Воно дуже поживне і корисне”.