fbpx
   

У Житомирі зросла закупівельна ціна на цукор

 Поділитися

Поділитися в

У Житомирі закупівельна ціна на цукор зросла з 20 до 24 гривень за кілограм. Місцеві експерти пояснюють підвищення вартості тимчасовими особливостями ринкового ціноутворення.

Про це Суспільному розповів представник економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. За його словами, ціна на цукор влітку зростає через початок періоду консервації.

“Приходить літо, починаються городи, дозрівають кісточкові ягоди, люди починають готувати варення, тому й різко зростає ціна на цукор, адже все це потрібно готувати. Ціна на цукор, виходячи з особливостей його виробництва, може зростати лише в межах вартості його зберігання. Останні коливання – це особливості ринкового ціноутворення. І ось ми маємо знову цей ріст, він не буде довгим”, – сказав Олег Пендзин.

Продавчиня Наталія Шульга торгує цукром і розповідає, що закупівельна ціна на цей товар зросла з 20 до 24 гривень. Через підвищення вартості, за словами жінки, люди почали менше його купувати.

“Закупівельна ціна мішка цукру становить 1 270 гривень, а продаємо за 27 гривень за кілограм, – каже Наталія Шульга. – Цукор цього року став значно гірше продаватися, ніж минулого. Дуже дорого і ціна росте з кожним днем. Люди часом просять продати їм менше кілограма. Ну, за сьогоднішній день я продала аж один кілограм цукру”.

Продавчиня Марія Погорєлова каже, що наразі продає близько 10 кілограмів цукру за день.

“Це не так, як ми раніше продавали – по мішку, два на день. Зараз мішок ми продаємо за чотири дні. Як не новий день, то ціна змінюється. Люди зазвичай беруть по кілограму, два, пів кілограма. У людей немає грошей”, – говорить Марія Погорєлова.

Покупець Микола Озимук каже, що купив собі цукор для консервації.

“Взяв п’ять кілограмів цукру. Ціна дуже велика, хотілося б дешевше. На даний час нам важко виживати, якщо мінімальна зарплата на рівні 5 тисяч гривень”, – розповів у коментарі Суспільному житомирянин Микола Озимчук.